Om sameiene

Kort om sameiene​​

Sameiet Grønlandshagen og Sameiet Grønlandstunet utgjør sammen med den kommunale brosteinsbelagte gågaten Smalgangen det som betegnes som Grønlands Torg. Beliggenheten er midt i hjertet av Oslo i bydel Gamle Oslo. Bygningsmassen har en egenartet arkitektur som gir assosiasjoner til mer sydlige strøk. ​

Sameiet Grønlandshagen består av 298 boligseksjoner (selveier/eierseksjonssameie), 1 barnehageseksjon (Oslo kommune), 19 næringsseksjoner, ett P-hus, samt en sameieseksjon som benyttes for å håndtere driften av begge sameier på Grønlands Torg.
Sameiet Grønlandstunet består av 340 boligseksjoner 1 barnehageseksjon (Oslo kommune) og 24 næringsseksjoner.

Det enkete sameies formål er å ivareta sameiernes felles interesser for så vidt angår disponering, vedlikehold og drift av eiendommen gnr. 230, bnr. 421,herunder bygningsmassen, fellesareal, lekeplasser og tekniske innretninger.
Kvalitet, nytte, effektivitet, bovennlighet, trivsel er viktige stikkord.

Overordnet presentasjon Grønlands torg

Beliggenhet og kommunikasjon​​

Med sin beliggenhet har beboerne på Grønlands Torg kort vei til alt i Oslo sentrum. Herunder svært kort vei til friområder som Akerselva, Tøyenbadet, Tøyenparken med Naturhistorisk museum, Munch-museet, Middelalderparken osv. i tillegg til at det er enkelt å komme seg ut til Oslofjorden med tilhørende øyer, i marka m.v. Mulighetene er optimal for å kombinere ro og fred med enkel tilgang til et pulserende byliv.

Du har enkelt tilgang til blant annet følgende kommunikasjonsmidler:
  1. Mulighet for plass til bil/motorsykkel/sykkel i P-hus (kontakt EuroPark).
  2. Taxiholdeplass på Grønlands Torg.
  3. Trikk kan du enkelt ta fra flere av nabogatene.
  4. T-bane på Grønlands Torg som raskt bringer deg hvor du vil (f.eks. ut i marka).
  5. Tog og flytog kan du ta fra Oslo Sentralstasjon noen minutters gange unna.
  6. Buss/flybuss i flere av nabogatene eller direkte fra bussterminalen (som er nærmeste «nabo»).

Smalgangen​​​ – gågata «vår»​

Smalgangen er en fin og miljøskapende gågate utenom det vanlige. I tillegg til at du finner det nødvendigste av butikker (deriblant apotek og postkontor), finner du også kaffebar, restaurant og barer som er med å bidra til en koselig atmosfære. I nabogatene finner du ytterligere tilbud innen de aller fleste områder.

Rull til toppen